Deel köper Zavvy och PaySpace: ”Trendbrott bland HR-plattformar”

– SPONSRAD ARTIKEL

Just nu pågår en konsolidering när det gäller plattformar för HR-tjänster. Branschen har befunnit sig i snabb utveckling sedan pandemin, då globala...

Skriven av
Redaktionen
3/14/2024
Kategori
HR-system

Just nu pågår en konsolidering när det gäller plattformar för HR-tjänster. Branschen har befunnit sig i snabb utveckling sedan pandemin, då globala anställningar på distans exploderade. Sedan dess har större spelare börjat köpa upp mindre för att erbjuda skalfördelar och mer heltäckande erbjudanden.

Det senaste exemplet är att det globala löne- och HR-företaget Deel nu köper upp Zavvy, en AI-baserad startup för karriär- och personalutveckling. Detta sker samtidigt som företaget även köper upp PaySpace, som är ett globalt mjukvaruföretag för löneutbetalningar.

Daniel Eisenberg, Head of Expansion, Nordics
– Vi ser helt klart tecken på ett trendbrott bland HR-plattformar, säger Daniel Eisenberg, Head of Expansion Nordics för Deel. Kunderna efterfrågar one-stop-shop lösningar för allt som har med HR att göra.

Nyheten kommer i samband med att Deel når 500 miljoner dollar i återkommande intäkter på under fem år sedan starten, och en tillväxt av globala anställningar i Sverige med 28,5 procent under 2023. Bland kunderna finns företag som Klarna, Voi och Schibstedt.

Efter tydligt fokus på distansarbete bland HR-plattformar pekar köpet av Zavvy även på ett skifte mot team som inte jobbar på distans, och hur personalen kan utvecklas mer effektivt. Det här speglar ett tuffare ekonomiskt klimat för många företag, med kostnadskontroll, färre underleverantörer av HR-tjänster, neddragningar och uppmaningar att återgå till kontoret.

Trots det mer utmanande ekonomiska läget är den långsiktiga trenden fortfarande att HR-plattformar och anställningar på distans kommer fortsätta att växa.

Enligt Nordiska ministerrådets rapport State of the Nordic Region 2022 har Sverige och Norden bland den högsta potentialen för distansarbete i EU, där 37% av arbetskraften i Norden teoretiskt kan arbeta hemifrån.

Tillsammans med branschorganisationen Techsveriges larmrapport från i år, om att minst 18 000 nya techarbetare behövs varje år, pekar det på att globala anställningar av distansarbetare kan förväntas få allt större betydelse på den svenska arbetsmarknaden.

I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.