Det dolda arbetsgivaransvaret: Kemikaliehantering

– SPONSRAD ARTIKEL

Fler än 600 personer dör varje år i Sverige av arbetsrelaterad cancer. Samtidigt vet inte 4 av 10 medarbetare hur de ska hantera kemikalier på jobbet. Därför...

Skriven av
Redaktionen
4/16/2024
Kategori
Arbetsmiljö

Fler än 600 personer dör varje år i Sverige av arbetsrelaterad cancer. Samtidigt vet inte 4 av 10 medarbetare hur de ska hantera kemikalier på jobbet. Därför är en säker kemikaliehantering en viktig del av arbetsgivaransvaret.

A white background with black textDescription automatically generated
1000 personer deltog i den oberoende undersökningen ”Hur säkra är Sveriges arbetsplatser”? Ladda ner den här för att få fler insikter.Tips! Ta ut några av frågorna och skapa en egen workshop


Att använda mindre kemikalier skapar en sundare och mer hållbar arbetsplats. Det handlar om att förstå att korrekt hantering av kemikalier är en viktig del av en säker och trygg arbetsmiljö. Som arbetsgivare har du flera krav att uppfylla.

Här är exempelvis sex skyldigheter du har gällande kemikaliehantering och dokumentation:

  1. Ha säkerhetsdatablad för alla farliga och hälsofarliga produkter.
  2. Säkerhetsdatabladen ska vara uppdaterade.
  3. Utföra kemiska riskbedömningar
  4. Ge information och utbilda dina anställda i säker användning.
  5. Behåll informationen i 10 år efter användning.
  6. Bedöm om särskilt farliga ämnen kan ersättas.

Ladda ner den populära guiden med många interaktiva länkar!


Detta ger en bra utgångspunkt men kemikalielagstiftningen uppdateras kontinuerligt. Den 5e april 2024 blev det krav på att ha ytterligare ett register kopplat till CMR-ämnen, den här gången specifikt reproduktionstoxiska. Läs mer här.


HR och kemikaliehantering

Från ett HR-perspektiv kan du ta ett nytt helhetsgrepp kring arbetsmiljöarbetet, som inkluderar kemikaliesäkerhet. Det kan handla om olika typer av utbildningar inklusive e-learning, onboarding av nya medarbetare, och programvara som ger stöd till olika funktioner: lättare att göra riskbedömningar, inklusive kemiska riskbedömningar eller se om medarbetare har genomfört kurser samt tagit del av instruktioner och checklistor. 

Som arbetsgivare har du bland annat ansvar för att:

  • Berörda medarbetare har tillgång till skriftlig information om säkerhetsrisker kopplat till kemikalier.
  • De anställda får effektiv och adekvat utbildning baserat på riskerna i den kemiska riskbedömningen.

Här kan du som HR-ansvarig ge chefer och ledare stöd kring ämnet. För att du regelbundet ska kunna följa upp behövs ett systemstöd där du kan delegera, få och lägga till påminnelser till grupper eller enkelt följa insatser på olika platser med tydligare dashboards/översikter.

Få tips och råd om hur din verksamhet kan göra en kemisk riskbedömning på bästa sätt. Anmäl dig enkelt här eller tipsa kollegor om kostnadsfritt webbinarium.  

ESG och kemikalier

Kemikalier är en viktig aspekt inom både miljö och sociala frågor, dvs E:et och S:et i ESG. Kommande hållbarhetsrapportering enligt CSRD kommer att kräva mer information om arbetsmiljöarbetet. ESRS-1 som är Own workforce kan innebära att du behöver redogöra för hur din verksamhet arbetar förebyggande, med bl a kemikaliehantering.

Sammanfattning

Kemikaliehantering är en viktig del av arbetsgivaransvaret. Det handlar om att skapa en sund och säker arbetsmiljö, och att uppfylla de krav som finns. HR har en viktig roll i att informera och utbilda de anställda, och att se till att systemet för kemikaliehantering fungerar effektivt.

Läs mer om hur EcoOnline kan framtidssäkra ditt EHS- och ESG-arbete.
OBS! I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.