Motivation är ett resultat!

– SPONSRAD ARTIKEL

Motivation är ett intressant begrepp på flera sätt och speciellt i ledarskap. Hur hittar man motiverade medarbetare och hur får man dem att fortsätta vara...

Skriven av
Leif E Andersson
2/13/2024
Kategori
Ledarskap

Motivation är ett intressant begrepp på flera sätt och speciellt i ledarskap. Hur hittar man motiverade medarbetare och hur får man dem att fortsätta vara motiverade?

Motivation är svårt att mäta då det inte är stabilt. Någon som är starkt motiverad i en situation kan vara helt omotiverad i en annan. Du är inte lika motiverad av mat efter lunch som du var före lunch.

Det går inte att motivera andra

Det är en vanlig missuppfattning att det inte går att motivera andra. Det finns ingen motivationsteori som jag känner till som påstår det. Däremot är det en vanlig missuppfattning av teorin om inre och yttre motivation, SDT.

Ett bra exempel på motsatsen är att många föräldrar har upplevt ett barn som kommer hem från skolan och plötsligt har blivit intresserad av ett ämne som barnet tidigare aldrig varit intresserad av. Det beror på att barnet har fått en bra lärare som har lyckats skapa intresse för ämnet.

Du förstår motivation bättre om du förstår att det är ett resultat.

Du stoppar något i munnen, det smakar gott. Den positiva konsekvensen gör att du vill äta mer av samma sak, och det smakar lika gott igen. Nu är du motiverad att äta det du smakade på. Din motivation att äta det där är ett resultat av konsekvensen. Om det fortsätter att leda till positiva konsekvenser för dig att göra ett beteende eller en aktivitet, exempelvis att åka och fiska, spela golf, kolla facebook eller annat, så fortsätter du att göra det. Du är nu motiverad att göra det du gör.

Så, leta inte efter motiverade medarbetare – skapa dem!

Motiverade människor har upplevt positiva konsekvenser av aktiviteten tidigare och det får dem att fortsätta med den. Motivationen kan även ha skapats genom att beteendet har hjälpt dem att undvika obehag. Beteenden förstärks på två sätt, genom att leda till något positivt eller genom att leda till att något negativt undviks. Om förstärkningen fortsätter kommer motivationen att finnas kvar. När den väl är inlärd räcker det med att beteendet förstärks lite då och då för att upprätthålla motivationen. Det är därför spel är så beroendeframkallande, förstärkningen kommer slumpmässigt. Spelbolagen erbjuder dig 500:- i startbonus så att du börjar spela och upptäcka att du kan vinna, ibland.

Om man inte får fortsatt förstärkning ens då och då så försvinner motivationen med tiden. Det är inte längre lika roligt att göra det du tidigare var motiverad att göra. Tänk på att människor med hög motivation kan tappa den om den inte kontinuerligt fylls på. Människor utvecklas också vilket innebär att det som var motiverade för några år sedan kanske inte är lika motiverade idag. Omständigheterna och intressena förändras.

Lär dig hålla koll på varje medarbetares förstärkare och hur de förändras över tid.

Skapa motiverade medarbetare genom att få dem att känna sig sedda och uppskattade när de gör det som är bra för verksamheten.

OBS! I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Leif E Andersson

‍Leif E Andersson är datavetare, leg psykolog, utbildar inom OBM (Organizational Behavior Management) och skrev den första svenska boken om OBM 2008. De senare böckerna “Psykologi för projektledare” och “OBM Boken – psykologi för ledare” har båda fått utmärkelsen Årets projektledarbok.