Gåvor till anställda - slöseri eller investering?

– SPONSRAD ARTIKEL

Rekryteringsföretaget med högst kundnöjdhet i Sverige investerar i medarbetargåvor för att visa uppskattning till sina anställda - Slöseri eller investering?

Skriven av
Redaktionen
10/20/2023
Kategori
Personal

Att visa uppskattning för sina medarbetare via gåvor är en kritisk, men alltför ofta förbisedd, aspekt av att driva en framgångsrik verksamhet. Det är mer än bara en enkel gest av godhet; det har betydande effekter för både företaget och dess medarbetare. 

Clockwork, ett framstående rekryteringsföretag, har upptäckt att medarbetargåvor inte bara förbättrar medarbetarnas tillvaro, utan även stärker företagets position på marknaden och lägger grunden för långsiktiga framgångar. Petter Lundgren, VD på Clockwork, delar sin insikt om varför de prioriterar att skapa en arbetsmiljö där personalen känner sig uppskattad och värdefull:

"Samarbetet och engagemanget hos våra medarbetare är hjärtat i Clockwork och vi strävar ständigt efter att odla en kultur där varje individ känner sig betydelsefull och värderad. Att då och då ge dem den där lilla extra uppskattningen genom en gåva är viktigt för oss.”

En av de mest påtagliga fördelarna med att visa uppskattning är ökad motivation hos medarbetarna. När de känner sig uppskattade och erkända för sina insatser ökar deras engagemang och vilja att göra sitt bästa på jobbet varje dag.

“En arbetsplats där medarbetarna känner sig uppskattade är en plats där de blomstrar och ger sitt bästa varje dag."

Dessutom leder uppskattning till en ökad känsla av lojalitet gentemot företaget. När medarbetarna känner sig värderade och betydelsefulla i organisationen, är de mer benägna att stanna kvar och arbeta långsiktigt för företagets framgång. Detta minskar personalomsättningen, vilket i sin tur sparar både tid och resurser som annars skulle ha använts för rekrytering och utbildning av nya medarbetare.

Företag som är kända för att uppskatta sina medarbetare blir även attraktiva arbetsgivare, vilket lockar eftertraktade talanger att söka sig till företaget.

“Vår erfarenhet är att de bästa kandidaterna lockas till de företag med starkast arbetsgivarvarumärke”, menar Petter Lundgren.

Förutom de interna fördelarna påverkar uppskattning av personalen även företagets relation till sina kunder. Nöjda och engagerade medarbetare har en tendens att erbjuda bättre service till kunderna, vilket i sin tur ökar kundnöjdheten. En positiv medarbetarupplevelse kan alltså påverka företagets kundrelationer. Petter Lundgren exemplifierar detta genom att beskriva hur Clockwork, för tredje året i rad, har tagit hem utmärkelsen "Sveriges nöjdaste kunder": 

“Den framgången hade inte varit möjlig utan vår fantastiska personal. Engagerade medarbetare är verkligen en framgångsfaktor och att vi år efter år får med oss medarbetarna på tåget och fortsätter leverera hög kvalitet och god service till våra kunder är otroligt häftigt att få uppleva.”

Sammanfattningsvis är medarbetargåvor en grundläggande komponent för att skapa en framgångsrik och hållbar verksamhet. Det stärker inte bara företagets interna kultur genom ökad motivation och lojalitet hos medarbetarna, utan har också positiva effekter på företagets kundrelationer och arbetsgivarvarumärke. Uppskattning är därmed en investering som ger avkastning i form av engagerade medarbetare, högre kundnöjdhet och starkare arbetsgivarvarumärke, vilket i slutändan är nyckeln till att bli en framstående aktör på marknaden.

Rätt gåva för rätt tillfälle

Gåvokort, produkter med tryck, digitala vouchers från Pressbyrån, blombud från Euroflorist eller något helt annat? Vi kan alltid leverera gåvor som dina medarbetare älskar. Läs mer om Charmas gåvokort här!

OBS! I denna text uttrycker skribenten sina åsikter och tankar, och artikeln klassificeras som en krönika med opinionsinnehåll. Om du har några synpunkter eller vill föreslå en ny artikel, ber vi dig att kontakta vår redaktion.
Taggar:
Redaktionen

HRsvepets redaktion är en dedikerad grupp experter som levererar de senaste nyheterna och insikterna inom HR och ledarskap. Vi granskar noggrant och tillhandahåller objektiv information för att hjälpa dig att navigera i HR-landskapet. Vår målsättning är att främja diskussion och reflektion inom HR-gemenskapen och välkomna olika perspektiv. Lita på oss för att hålla dig uppdaterad och engagerad inom detta spännande område. Artiklar som är markerade som sponsrade eller krönikor är budskap med opinionsmaterial och stämmer inte nödvändigtvis överens med redkationens budskap & åsikt.